Anasayfa -> Üstün Zekalılar

Coşkunda Üstün Potansiyelliler (ÜPO) Eğitimi

ustun zekalilar

Bir ülkenin ve insanların geleceğinde, üstün zekâ düzeyine sahip bireylerin eğitimi tüm dünyada büyük önem taşımaktadır. Her bireye eşit eğitim olanaklarının sunulması hem demokrasinin temel prensiplerinden hem de insan olmanın temel haklarından biridir. Herkese eşit eğitim olanaklarının tanınması aynı eğitim fırsatları anlamına gelmez. Çünkü üstün zekâlı öğrenciler normal yaşıtlarından farklı özelliklere sahiptirler.

Her çocuk özeldir felsefesiyle şekillendirdiğimiz eğitim sürecimizde; “Üstün Potansiyelliler Eğitimi” ile başlatmış olduğumuz çalışmalar dalgalanarak birçok eğitim kurumu tarafından örnek alınması bizleri onurlandırmaktadır.

Programımızın Amacı

Programımızın amacı asırlar önce Dünyada bir ilki gerçekleştiren Osmanlı devletinin başlatmış olduğu üstün bireylerin yetiştirilmesi programını kurum olarak üzerimize bir vazife bilip devam ettirme,üstün zekalı/yetenekli bireylerin yüksek potansiyellerini harekete geçirmek,geleceğin mucitlerini,bilim adamlarını yetiştirme adına ilerde ülkemizin kalkınmasını sağlayacak olan bu bireylerin yok olmasını önlemek, bu çocuklarımıza en uygun eğitimi vermektir.

ustun zekalilar 2

Uygulanan Eğitim Modellerimiz

Özel Sınıf Uygulamaları

Coşkun Kolejlerinde üstün potansiyelli çocuklar eğitimi ilkokul 1.sınıftan başlamaktadır. Ana okullarımız da gözlem ve çeşitli testlerle diğer öğrencilerden daha hızlı gelişim gösterdiği tespit edilen öğrenciler anasınıfını bitirdiğinde bağımsız bir kurum tarafından wiscar testine yönlendirilir, bu test sonucunda belli bir puanın üzerindeki öğrenciler oryantasyon programına alınarak, oryantasyon sonundaki heyet kararına göre ÜPO eğitimi için özel sınıfa kayıt yaptırılır.

Hızlandırılmış ve Farklılaştırılmış Müfredat

Detayları kurumumuza özel olan bir müfredat dâhilinde öğrenciler 1.sınıftan itibaren bazı ders ve alanlarda hızlandırılmış bazı alanlarda da farklılaştırılmış bir eğitime tabi tutulurlar.

Renzulli Öğrenme Sistemi

Coşkun Kolejleri olarak Üstün Zekâlı bireylerin ve okul geneli zenginleştirme programının öncüsü olan Renzulli Learning System’ın Türkiye’deki ilk kurumsal uygulayıcısı olarak öğrencilerimize yıllardır hizmet veriyoruz.

Renzulli Öğrenme Sistemi Nedir?

Renzulli öğrenme sistemi yaklaşık 30 yıllık bir araştırmanın ürünü olup öğrencilerin ilgi alanları ve yetenekleriyle daha iyi öğrenmelerine yardımcı olan farklı yeni bir sistemdir. Teknolojinin avantajlarını kullanarak Renzulli öğrenme sistemini kullanan bütün öğrenciler ilgi ve isteklerini karşılamak için zengin, farklı ve onların kabiliyetlerini test edici bilgiler elde etmektedirler. Renzulli öğrenme sistemi Prof. Dr. Joseph Renzulli ve Connecticut's Neag School of Education Üniversitesi Prof. Dr. Sally Reis in organize ettikleri bir araştırmaya dayanmaktadır. Bu araştırma Öğrencilerin kendi ilgi alanlarındaki aktivite ve konuları takip ettiklerinde yüksek derecede başarı elde edeceklerini önerir ve bu da Renzulli öğrenme sistemini kullanan tüm öğrencilere sağlanır.

Renzulli öğrenme sistemi okul yönetimi, öğretmenler, öğrenciler ve aileler içindir. Bu sistem kolayca elde edilebilen yüksek kalitede materyal ve kaynaklar sağlayarak bütün çocukların kabiliyet ve ilgi alanlarını tespit eder ve geliştirir. Bu sistemdeki bütün aktivite ve seçenekler dünyada kabiliyet ve yeteneklerin gelişimindeki en iyi sistem olarak gösterilen The Enrichment Triad Model'e dayanmaktadır. Bu sistem içerisindeki Renzulli Profiler her bir öğrenci için kişisel profiller oluşturur. Sonra internetten kişiye özel zenginleştirilmiş farklı koleksiyon ve yüklenebilir kaynaklara ulaşmak mümkündür.

ustun zekalilar 3

Zenginleştirilmiş Eğitim Programı  (ZEP)

Üstün potansiyelli öğrenciler için uyguladığımız programda takip ettiğimiz “Zenginleştirilmiş Eğitim Programı (ZEP) 2013-2014 Eğitim Öğretim yılından itibaren tüm ilkokul öğrencilerimize uygulanacaktır.

ZEP programımızın detayı için tıklayınız..