-> Branş Derslikleri

Branş Derslikleri

Müzik Odası

Müzik Odamızda 24 adet masa, her masada YAMAHA PSS 26 markalı org ve kulaklık bulunmaktadır. Ayrıca öğretmen masası, sandalyesi, bilgisayarı ile öğretmene ait IS 40 markalı org bulunmaktadır. Bununla beraber müzik odamızda gitar, ud, keman, bağlama, saz, bendir, turbuki seti, davul, marakas,def, kudüm ve CASIO CTK 495 markalı bir org daha mevcuttur.

Satranç Odası

Okulumuz, çocuklarımızın güçlü kavrama yeteneğine sahip olabilmeleri, sınırsız bir araştırma ve sentez bilinci kazanabilmeleri için satranca gereken önemi vermektedir. Seçmeli olarak ilk sınıflarımızda verilen, ileri seviyede ilgi duyanlar için kulüp olarak faaliyette olan satranç için hazırlanmış sınıfımızda 12 adet satranç masası, öğretmen masası, tahta ve satranç panosu bulunmaktadır.

Din Kültürü Dersliği

Kabinet sistemiyle eğitimde sıkıntısını çektiğimiz birçok avantajı elde ettik. Öğretmenin kullanacağı bütün materyaller elinin altında olduğundan, zaman kaybı olmadan, materyaller öğrenme süresinde aktif ve etkin kullanılır. Öğretimde görsellik arttığı sürece öğrencinin derslere aktif ve etkin katılımı da artacak, dolayısıyla başarı da aynı doğrultuda yükselecektir.

Öğrenciyi sınıfta karşılama,Sınıfı sahiplenme bilinci,teknolojiyi kullanma kolaylığı,sınıf panosunu müfredata göre hazırlama,sınıf tahtasının kullanımının öğretmene sağladığı kolaylık,öğrencileri daha yakından tanıma olanağı sağlaması açısından kabinet sistemi faydalı bir sistemdir.

Sine vizyon

Kablosuz ağ bağlantısı ile internet

Evrensel değerleri öğreten görsel afişler.

Fen ve Teknoloji Zümresi ve Kabinet

Fen ve teknoloji dersimizde kabinet sisteminin uygulanmasını dersimiz açısından çok faydalı olacağını düşünüyorduk.Dersimizin görsel dökümanlarla süslenmesi ve güncel bilgilerin öğrencilerle paylaşılması çok önemliydi.Kabinet sisteminde koridor ve sınıfları planladığımız şekilde düzenleyerek öğrencilerin derse ilgisini arttırmaya çalıştık.Öğrencilerin yaptığı çalışmalarıda sınıftaki panolara asarak öğrencilerin etkin katılımı sağlandı.

Derslerle ilgili görsel dökümanlar

Öğrenci çalışmaları

Fen ve Teknoloji ile ilgili güncel haberler

Sosyal Bilgiler Dersliği

Kabinet sisteminde, öğretmenin kullanacağı bütün materyaller elinin altında olduğundan, zaman kaybı olmadan, materyaller öğrenme süresinde aktif ve etkin kullanılır. Öğretimde görsellik arttığı sürece öğrencinin derslere aktif ve etkin katılımı da artacak, dolayısıyla başarı da aynı doğrultuda yükselecektir.

Sosyal bilgiler kabineti, öğrenci daha derse girmeden koridorda sınıfın kapısını ve dış duvarındaki Osmanlı kuruluş ve yükseliş tarih şeridi motifini görünce dersin atmosferine giriyor. Öğrenci içeriye girdiğinde ise onu adeta tarih ve coğrafya hazinesi bekliyor. Bir tarafta tarihe yön veren Türk büyükleri, bir tarafta öğrencinin kendi yaptığı projeler, bir tarafta ülkemiz ve komşularını gösteren dilsiz harita, bir tarafta sinevizyon ve bir tarafta akıllı tahta vs.

Sosyal Bilgiler Kabinetinde Bulunanlar

Atatürk İlke ve İnkılâpları Kronolojisi

Osmanlı devleti soy ağacı

Osmanlı Kuruluş ve Yükseliş Dönemi Tarih Şeridi

Osmanlı Arması

Paralel ve Meridyenler Tablosu

Türkçe Dersliği

Türkçe kabinetini oluştururken hedeflerimiz arasında öğrencilerimizin Türkçe atmosferinde Türkçeyi solumalarını sağlamaktı. Bunun için işe önemli şair ve yazarlarımızı tanıtan görsellerle duvarlarımızı süsleyerek başladık.Öğrencilerimiz üç farklı kabinete girdiklerinde ayrı ayrı yazar ve şairlerimizle tanıştılar.Zevkle okuyabileceleri şiirleri, yanlış kullanılan sözcüklerin doğrularını,deyimlerle atasözleri ağaçlarını gördüler.Akıllı tahta ve sinevizyonun etkili kullanımıyla beraber Türkçe dersi daha zevkli hale geldi.

Türkçe kabinetinde bulunan teknoloji araçları ve görseller:

Ata sözleri ağacı

Deyimler ağacı

Yanlış kullanılan kelimeler ve doğruları

Yazar ve şair biyografileri

Sevilen şairlerin şiirlerinden örnekler