Anasayfa -> Okullarımız -> Y.Cimilli Coşkun Koleji -> Fiziki Yapı -> Yüzme Havuzu

Yüzme Havuzu

y cimilli coskun koleji/fiziki yapi/yuzme havuzu

Okulumuzun spor kompleksinin içinde bulunan kapalı yüzme havuzumuz;

Yarı olimpik,

Otomatik ısıtmalı,

Nem ve kimyasal dengelidir.

Yüzme eğlence ve egzersizi bünyesinde barındıran sağlıklı, herkes tarafından kolaylıkla yapılabilecek bir aktivitedir. Yüzme sporunda bütün kas gruplarını maksimum düzeyde faaliyet gösterdiği herkesçe bilinen bir gerçektir. Gelişme dönemindeki çocuklar için, iskeletin normal gelişme seyrinin hızlanmasına yardımcı olur. Yüzme sporu yapan çocuklar yaşıtlarına göre daha uzun daha geniş omuzlu ve güçlü kas yapısına sahiptir. Hızlı gelişiriler, sağlıklıdırlar, hastalılara yakalanma olasılıkları düşüktür. Yarı olimpik okul havuzumuzda belirli bir plan dahilinde yüzme teknikleri öğretme gayretindeyiz.
Yüzme derslerimiz Beden Eğitimi dersleri programının içine yerleştirilmiş olup ayda 8 ders olan derslerin 4 dersi havuzda yapılmakta ve öğrencilerden Hepatit-B aşılarının tam olması istenmektedir.