Anasayfa -> Okullarımız -> Y.Cimilli Coşkun Koleji -> Fiziki Yapı -> Kütüphane

y cimilli coskun koleji/fiziki yapi/kutuphane

Kütüphanemiz sıcacık huzurlu ve nezih ortamıyla Coşkun ailesi fertlerine hizmet etmektedir. Kütüphanemizde edebiyattan sanata, bilimden tarihe kadar birçok doküman ve kaynak mevcuttur.

Özel Y.Cimilli Coşkun İlkokulu olarak amacımız öğrencilerimize küçük yaşta okuma sevgisini ve alışkanlığını kazandırabilmek ve bu sevginin katlanarak çoğalmasını sağlamaktır. Kütüphanemiz 8305  kitap  kapasitesiyle öğrencilerimizin araştırma yapmalarına imkân vermektedir.

Geleceğin aydın, sağlam karakterli, öğrenici ve öğretici insanını yetiştirmeyi amaçlayan kurumumuz bunun çok okumakla olacağına inanmakta ve okuma kampanyaları düzenlemektedir.

y cimilli coskun koleji/fiziki yapi/kutuphane 2
  M.E.B.  Okul  Kütüphaneleri Yönetmeliğine göre hizmet veren kütüphanelerimizde ,zengin kitap  çeşitlerimizin yanında , süreli yayınlar , Cd , video kaset gibi görsel  kaynaklardan oluşan bir bölüm de mevcuttur. Teknolojinin gelişimine paralel  olarak, bilgi - iletişim merkezli bir kütüphaneye uygun bilgisayarla internet  ortamından faydalanılmaktadır.

Kitap okuma zevkinin artarak çoğalması için çocukların motivasyonu çok önemlidir. "Okuma alışkanlıkların en güzelidir." ilkesinden yola çıkarak ilköğretimde kazanılan bu zenginliği tüm öğrencilerimize kazandırmayı hedefledik. Çok okuyan öğrenciler, aylık değerlendirmeler halinde tespit edilip, bu öğrencilerimiz "Onur Belgesi" ile ödüllendirilmektedir.

y cimilli coskun koleji/fiziki yapi/kutuphane 3