Anasayfa -> Akademik Eğitim -> Kulüplerimiz -> Sivil Savunma Kulübü

Sivil Savunma - Sağlık Kulübü

kuluplerimiz/sivil savunma kulubu

Kulüp olarak amaçlarımız;öğrencilerde yurtseverliği, şefkat ve yardımlaşma, insanlık duygularını genişletmek, onların sosyal yönlerini kuvvetlendirmek, insan hayat ve sağlığını korumak, birey ve toplum olarak doğal afetlere karşı önceden hazırlıklı olmanın gerekliliğini bilip bu konuda üzerimize düşen görevleri yerine getirmeyi kabul etmek. Yangının çıkma durumlarını öğrenip, ihmalliğe ve tedbirsizliğe düşmememizi kavramak. Oluşabilecek her türlü afet karşısında birey olarak nasıl davranacağımızı, nasıl hareket edeceğimizi öğrenmek.

Okulumuzun Sivil savunma ve sağlık kulübü olarak birinci görevimiz; öğrencilerimizi ve çevrelerini tedbir ve davranışları konusunda bilgilendirmek olacaktır. Okul doktorumuz ve hemşiremiz sınıfta ilkyardım ve sağlık bilgileri verecek çeşitli konularda forumlar düzenlenecektir. Yangın Haftası ve Sivil Savunma Haftalarında, konular geniş ve duyarlı bir şekilde işlenecek bunun dışında günlükyaşantımızda her an karşılaşacağımız bu durumlarda bilgili olmanın gerekliliğinden konu hakkında sık sık bilgi verilecektir.